Skip to main content

aku bercerita


Kadang-kadang apa yang kita rancang, tak pernah menjadi.
Apa yang tak dirancang pula tiba-tiba muncul
Orang yang kita sayang selama ini, yang kita suka, yang kita puja, DIAlah yang tinggalkan kita.
Merekalah Yang banyak membuat kita menagis , sedih dan kecewa. Walaupun tanpa mereka sedar.
NAMUN, pernahkah kita sedar,
Orang yang kita tak nampak akan kehadiran dia selama ini, yang sebenarnya setia menemani kita.
Dalam susah dan senang.
Dia lah yang sebenarnya yang boleh terima kita seadanya dan menjaga kita.
Dialah Yang mencintai dan menyayagi kita tanpa rasa jemu dan lelah. Walaupun Kadang-kadang cinta mereka ini tidak berbalas.
Namun dia tetap menunggu kita, dan berusaha untuk membahagiakan kita.
Walaupun kita tidak menjaga hati dia, namun dia sentiasa memaafkan dan melupakan segala kesalahan kita.



✿◕ ◕✿ _ ❀◕ ◕❀ _❁◕ ◕❁ _✾◕ ◕✾✿◕ ‿ ◕✿

 “Tak semestinya apa yang kita nak itu yang terbaik untuk kita, ALLAH mengetahui semuanya. Dia akan beri apa yang terbaik untuk hamba-hambanya”

J

“ ALLAH turunkan hujan, sebab nak hadiahkan kita pelangi yang indah ”

✿◕ ◕✿ _ ❀◕ ◕❀ _❁◕ ◕❁ _✾◕ ◕✾✿◕ ‿ ◕✿ 


semakin hari hidup nie semakin mencabar. Segala pengalaman dan dugaan ini membuat diri kita lebih matang dan belajar erti kehidupan yang sebenar.
“Aku pasrah dengan ketentuan NYA. Aku hanya mengikut arus . Umpama seorang pelayar di tengah lautan. Yang bergantung kepada angin untuk menjalankan kapal layarnya.  (tiba2 je, HAHA)


Karya aku, 9:51pm - 8/5/2013



Comments

  1. betul tu..setiap apa yg telah ditakdirkan utk kita
    pasti ada hikmahnya

    follow sini..ke 58..jemput singgah ke blog Yumida & follow me back :)
    http://umikasum.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. hehehe...thank you :) done follow back ke 2811 ^^

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

BORONG RAMEN SAMYANG HALAL MURAH

BORONG RAMEN SAMYANG HALAL MURAH  GILE !!!!!


KAMI MENJUAL RAMEN SAMYANG HALAL... NAK BELI borong , runcit pon boleh...
sangat sedap... cuba sekali pasti nak lagi... pedas terangkat. tengah tido pon masih teringat ingat rasa dia...  admin sendiri dah ketagih. sedap sgt. masih xboleh move on.
1 BOX PROMOTION PRICE RM220 TERMASUK POST UNTUK SEMNANJUNG
harga pasaran lain RM230 -250
DISINI KAMI MENAWARKAN HARGA YANG LEBIH RENDAH. SIAP HARGA POSTAGE SEKALI. RM220 SAHAJA TERMASUK POST !!!!!
1 BOX ADE 8 BUNGKUS BESAR. 1 BUNGKUS BESAR ADE 5 PEKET. TOTAL 1 BOX 40 PEKET.
HARGA SANGAT BERBALOI, sesuai untuk pemborong..
dapatkan ramen samyang halal nie dgn HARGA OFFER... CEPAT SEBELUM OFFER TAMAT
HUBUNGI SAYA 0137451703 (WHATSAPP/WECHAT/MCJ) NO CALL











HUBUNGI SAYA 0137451703 (WHATSAPP/WECHAT/MCJ) NO CALL



PEMBEKAL DAN PENJUAL BIG TEDDY BEAR TERMURAH dipasaran !

buntu memikirkan hadiah untuk orang tersayang ?? ٩(×̯×)۶

●▽● KINI ANDA BOLEH HADIAHKAN ORANG TERSAYANG DENGAN TEDDY BEAR YG LEBIH BESAR DARI BADAN ANDA ●▽●

◕ ‿ ◕ mereka akan terkejut menerima hadiah yg BESAR dan COMEL itu dari depan pintu rumah mereka ◕ ‿ ◕

ini pluang anda untuk memilikinye secara pembelian online dari saya ☟
♥Harga MURAH! (Free Shipping)
♥High Quality Big Teddy Bear (Branded - Import dari Hong Kong)
♥Penghantaran PANTAS (Maksimum 3 hari)
♥MUDAH untuk membuat tempahan (Friendly User)

MUDAH, CEPAT, PANTAS, DAN MENJIMATKAN KOS 
DENGAN PENGHANTARAN TERUS KE PINTU RUMAH ANDA ◕ ‿ ◕



~KAMI MENJUAL 2 JENIS ANAK PATUNG~ 1. BIG TEDDY BEAR 2. HELLO KITTY
BIG TEDDY BEAR:



Saiz 1 Metre (RM140 INCLUDE POST)
 Saiz 1.2 Metre (RM150 INCLUDE POST) Saiz 1.6 Metre (RM240 INCLUDE POST) Saiz 2.0 Metre (RM350 INCLUDE POST) Saiz 3.0 Metre (PM FOR BEST PRICE)

Setiap saiz ada 3 warna unutk dipilih: WHITE DARK BROWN LIGHT BROWN

HELLO KITTY:




RM 120

Ada 2 warna: MERAH

RED POMEGRANATE WHITENING (CLEANSER & LOTION) MURAH

PRODUK RED POMEGRANATE WHITENING ADA DUA. IAITU CLEANSER DAN LOTION. UNTUK KESAN YANG BAIK, DISARAN MENGAMBIL KEDUA-DUA PRODUK.
♥ CLEANSER♥ :: RED POMEGRANATE Whitening Cleanser (Face & Body) adalah sabun pembersih tubuh dan boleh dipakai di wajah. Dengan kandungan bahan-bahan alami dan ekstrak buah red pomegranate mampu MEMUTIHKAN dan menghaluskan kulit tubuh secara kekal dalam pemakaian beberapa minggu. Dapatkan tubuh putih mulus seperti artis Korea. Dipakai dan saranan oleh Artis Korea Song He Gyo. :: KEHEBATAN RED POMEGRANATE WHITENING CLEANSER : -Mampu membersihkan sampai ke dalam pori-pori -Dapat digunakan pada tubuh dan wajah -MEMUTIHKAN dengan sempurna -Mengencangkan -Menghilangkan pori-pori yang besar -Mengurangkan jerawat (wajah mahupun ditubuh (punggung) :: RED POMEGRANATE CLEANSER, sejak dulu sudah jadi rahsia para artis Korea untuk memutihkan dan melembutkan kulit mereka, sehingga boleh tampil putih, mulus, lembut dan berseri.Dipakai ketika mandi menggantikan sabun biasa, gosok…