Tuesday, 10 July 2012

cinte pertameku~~~~


Assalamualaikum…
Di malam yg sepi, gelap lagi romantic nie, sy nak berkongsi cerite tentang seseorang… nak bercerite tentang insan yang pertama.. seseorang yg mengajar saya tentag erti cinte pertama. Klau anda dgr, mcam x percaye kan?? Sy masih ingt kat cinte pertama saya yang amat indah bagi sy. Kami berkenalan secara x sengaje, masa tu sy form 2, baru dpt hndphone ayah bg konon2 untuk hdiah bufday. Masa mule2 dpt fon, mmg xde kwan, jakon sgt..tetibe ade seseorg yg slah nombo, tpon sy.. sejak hari tu sy knal, dan berkwan dgn nyer..kami kenal 23/07/2006. Kemudian kami coule 25/07/2006. dia org mersing, dia tua 2 taon dari sy…di Saat dia melamar sy utk jdi gf dia, sy rase sgt x pecaye. Biaselah budk bru blajar…hehe.Lpas sy terime lmaran dia tu, sy rase cam terapung2 diangkase, x sangke yg sy dah ad yg punye...hari2 lah kteorg mcj, sehari makin syg, pelbagai liku diharungi.
Kami hidup bahagie, walopon bercinte jarak jauh. Dan TAK PERNAH bersua muke. Nk anta MMS pon, mase tu x de nfon canggih, so kami pon pos gmba gune surat.. so sweet kn? (^__^) Dia pon anta gmba kt sy. Gembire sgt time tu.
TAPI…………………………..Rupe2 nyer, dalam diam kwan sy yg bernama “A __ U” telah pon melihat gmba BOYFRIEND saye sendiri, SEBELOM SAYE, sbb ape? Sbb kwn sy nie ade nfon canggih ckit, leh MMS, rupe2 nyer kwan sy tu khianati sy..kecewe sgt time tu..BAYANGKAN PERASAAN SAYE.. . Kawan mkan kwan pon berlaku.tpi sy saBaR, dan pertahankan cinte kami dan lepas tu dah baek semule. Memaafkan adlah jlan yg pling baek kan??   sbb saye BETOL2 SAYANG DAN CINTEKAN DIA. Saye pon yakin, yg die pon SAYANG kan sy..Sy pon memberi peluang untuk nyer berubah…
Masa demi masa berlalu,Kami dah pon menjalinkan cinte jarak jauh selama setahun 6 bulan..banyk sgt kenangan manis bersamenyer, walaupon kami x pernah jumpe..kami saling mempercayai, dan telefon la yg menghubungkan kami..
Pade suatu masa, yg sy x sangka, yg hubungan kami akan berakhir dgn buruknyer (~__~) anda semua  nak tawu x knpe kami putus?? Erm……….Ade satu TRAGEDI yg menimpe diri saye…bukn khendak sy utk memutuskan hbungan itu.. saye sgt menyesal dgn TRAGEDI itu.. sy masih syg kan dia, saye xnak berpisah gan dia, tapi tanpe saye sedari, sy menelefonnyer, lalu menyatakan kata putus…………………………tanpa berkata ape2,sgt sedih gler2 cmpai skrg pon ade terase danrase  menyesal itu tetap ade, xsanggup rasenyer utk cerite kan skrg…BERSAMBUNG NEXT POST ye.bye (T__T)

No comments:

Post a Comment